Viden om

Velkommen til Migræne danmarks blog

Sådan bruger du ‘Viden om’

Bloggen er opdelt i temaer, som hver præsenteres med en kort overbliksartikel. På hver af disse ledes du videre til en række mere temaartikler. På visse temaartikler præsenteres mere dybtgående emneartikler.

Vi anbefaler, at du arbejder dig lidt systematisk ned igennem temaet af relevans for dig.

 • Årsager til migræne

  Årsagen til selve migrænen er i mange tilfælde genetisk, men kan også være en følge af andre sygdomme eller skader. Hos en del patienter, vil der være triggere i miljøet, der fremkalder selve anfaldet.

 • Forebyggelse og behandling

  Migrænebehandling starter hos egen læge, som vil foreslå smertestillende håndkøbsmedicin eller udskrive anfaldsmedicin mod migræne. Kan egen læge ikke hjælpe tilstrækkeligt, kan du henvises til neurolog, der evt. kan sende dig videre til en hovedpineklinik.

 • Hovedpinetyper

  Der findes over 200 forskellige hovedpinetyper, De primære hovedpinetyper omfatter f.eks. spændingshovedpine og migræne, mens hovedpiner forårsaget af f.eks. en hjernerystelse kaldes sekundære og dækker f.eks. post-traumatisk hovedpine.

 • Livet med migræne

  Livet med migræne er livet med en usynlig sygdom. Det er livet med anfald, der kan komme når som helst, og som omverdenen ofte ikke forstår. Livet med migræne er også at gå glip af vigtige øjeblikke i livet. Livet med migræne er også at udtænke løsninger, så livet begrænses mindst muligt.

Hvis du er meget velbevandret i materialet allerede, kan du eventuelt have gavn af søgefunktionen eller præsentationen af emnerne i venstre side.

Der er mere på vej

Vi arbejder stadig på at få opdateret de mange artikler fra vores gamle hjemmeside, og de vil blive udgivet over de kommende måneder. Er der emner, som du synes mangler og ønsker belyst, er du meget velkommen til at skrive til os med forslag. Har du eventuelt viden til at forbedre eller bidrage til vores hjemmesides vidensafsnit, hører vi også meget gerne fra dig. Benyt venligst mailadressen: info@migrænedanmark.dk.