Ny med migræne

”Migræne er ofte en halvsidig, pulserende hovedpine, som varer fra timer til nogle døgn, men mange har dobbeltsidig migræne.” Det er første sætning i beskrivelsen af migræne på www.sundhed.dk.

Nogle har synsforstyrrelse, der kaldes Aura, forud for migrænen. Og migrænen giver nogle gange kvalme, overfølsomhed overfor lys, lyd eller lugte og kan også; før, under eller efter anfald, give symptomer som talebesvær, humørsvingninger eller træthed. Og der kan være flere andre, mindre kendte symptomer. I sjældne tilfælde er hovedpine ikke en del af symptomerne. Man kan have fra få migræneanfald om året til daglige anfald. Migræne i barndommen kan have anderledes og mere uklare symptomer.

Er du begyndt at få anfald, der lyder som disse, skal du selvfølgelig gå til lægen og få det konstateret. Lægen bør give dig medicin, som du kan tage under anfald og; hvis dette ikke virker eller dine anfald bliver så hyppige, at det går ud over din hverdag, kan lægen give dig forebyggende medicin og sende dig videre til neurolog, der kan sende dig til et hovedpinecenter, hvor de er eksperter på området.

Derudover er der mange ting, du selv kan afprøve eller ændre i hverdagen, for at få færre eller mildere anfald. For at holde styr på såvel anfald, medicin og hverdagsændringer, du kan blive klogere på ved at melde dig ind i Migræne Danmark, følge os på de sociale medier, abonnere på vores nyhedsbrev og klikke dig rundt på siden her.  

Litteratur

<Indsæt afsnit med links til referencer og slet denne tekst>

Sundhed.dk – Migræne

Mere om emnet

 • Migræne og hovedpine er en folkesygdom, der rammer bredt. Migræne og hovedpine kan fylde meget i dagligdagen i en familie. Alt efter hvem der er ramt, hvor ofte og ikke mindst hvor hårdt.

  Læs mere

 • Her kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre som patient og hvad sundhedspersonalet kan gøre.

  Læs mere

 • Overvej minoritetsstress som en medvirkende årsagsforklaring på patientens sundhedsproblematik, hvad end den er somatisk eller trivselsmæssig.

  Læs mere

 • ”Migræne er ofte en halvsidig, pulserende hovedpine, som varer fra timer til nogle døgn, men mange har dobbeltsidig migræne.” Er du begyndt at få anfald, der lyder som disse, skal du selvfølgelig gå til lægen og få det konstateret.

  Læs mere

 • Social ulighed i sundhed handler om, at der er uretfærdige systematiske forskelle i sygdomstilstand, livskvalitet, behandling og konsekvenser af sygdom mellem (grupper af) borgere i samfundet.

  Læs mere