Post-traumatisk hovedpine

Post-traumatisk hovedpine er en hovedpinetype, der opstår efter en skade på enten hoved eller nakke. Oftest vil hovedpinen være forbigående, men hos op mod 25% af de ramte, vil hovedpinen stadig være til stede efter tre måneder. Det varierer, hvordan hovedpinen opleves, men hos nogle vil det være som en daglig vedvarende hovedpine. Hovedpinen vil ofte forværres ved fysisk aktivitet, hvilket fører til, at den ramte forsøger at undgå at være fysisk aktiv. 

Minder om migræne eller spændingshovedpine

Det mest almindelige er, at hovedpinen minder om migræne eller en spændingshovedpine. Det betyder, at der både kan være tale om konstant smerte, som fornemmes som et bånd tværs over panden (typiske symptomer ved spændingshovedpine), eller en pulserende, dunkende eller stikkende smerte i begge eller en enkelt side af hovedet (typiske symptomer ved migræne).

En del oplever også lyd- og lysfølsomhed samt kvalme, og på den måde minder det også om migræne. En overvældende træthed, koncentrations- og hukommelsesbesvær kan også forekomme. 

Mere om emnet

 • IIH er karakteriseret af en meget kraftig hovedpine, der er konstant og den tager til i styrke over tid. Smerten i hovedet ledsages ofte af nakke- og rygsmerter, tinnitus, svimmelhed, træthed, tågesyn og problemer med hukommelsen.

  Læs mere

 • Klyngehovedpine kaldes også for Horton’s hovedpine og anfaldene kan være meget smertefulde og voldsomme og karakteriseret af halvsidige, jagende eller borende smerter; i, omkring eller bag det ene øje typisk i den samme side af ansigtet.

  Læs mere

 • Migræne er en anfaldsvis hovedpinelidelse med en varighed på mellem 4-72 timer, hvis typiske karakteristika er en halvsidig hovedpine af pulserende karakter. Smerten kan være moderat til svær og smerten forværres ved almindelig fysisk aktivitet.

  Læs mere

 • Post-traumatisk hovedpine er en hovedpinetype, der opstår efter en skade på enten hoved eller nakke. Oftest vil hovedpinen være forbigående, men hos op mod 25% af de ramte, vil hovedpinen stadig være til stede efter tre måneder.

  Læs mere

 • Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine, som ofte skyldes muskelspændinger. Det er en trykkende hovedpine uden ledsagesymptomer, og den er oftest forbigående. Den kan oftest behandles med simple smertestillende midler.

  Læs mere

 • Trigeminusneuralgi er pludselige smerter i højre eller venstre side af ansigtets nerveforgreninger, der løber langs kæben, kindbenet og over øjet. Det er en smertetilstand med korte og intense smerteanfald i den ene side af ansigtet.

  Læs mere